Sfaturi utile

Consultații, Ochelari de vedere, Ochelari de Soare, Lentile de contact, Accesorii

Instrucţiuni de utilizare a ochelarilor:

Ochelarii nu sunt destinaţi pentru a fi utilizaţi în condiţii extreme care ar putea duce la deteriorarea lor ( zgâriere, rupere, îndoire, sfărâmare, topire) şi care ar putea pune  în pericol integritatea sau sănătatea utilizatorului: privirea directă a soarelui  sau a surselor de lumină excesivă, lucrul în zone în care există substanţe chimice agresive etc.

 

În manipularea ochelarilor recomandăm purtătorului:

-Să nu poarte ochelarii pe cap.

-Să acorde o atenţie sporită în utilizarea şi manipularea ochelarilor.

-Să aibă grijă ca lentilele să nu intre în contact cu suprafeţe dure;

-Să manevreze ochelarii cu ajutorul ambelor mâini si să nu atingă lentilele, astfel încât aceste să fie curate pentru a putea avea o imagine nealterată.

 

Păstrarea şi transportul:

– Păstraţi şi/sau transportaţi ochelarii numai cu port ochelari adaptat mărimii acestora.

-Nu lăsaţi şi nu folosiţi ochelarii lângă surse de căldură, foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme cum ar fi: saună, uscătoare de păr, aragaz, cuptor, grătar etc.

Nu lăsaţi ochelarii în interiorul autovehiculului (nici macar in torpedou, sub scaun sau în portbagaj) pe timpul verii.

Nu  puneti ochelarii aburiti la surse de ventilatie cu aer cald în vederea dezaburirii.

 

Curăţarea: Spălaţi ochelarii folosind doar apă şi săpun, asteptati să se evapore apa de pe ei sau îi puteți tampona cu un șervețele de hârtie – Nu ștergeți cu șervețele, doar tamponați ușor!

Ştergeţi ochelarii numai cu un material tip microfibră, recomandat de către personal calificat.

Vă recomandăm ca, în timpul operaţiei de curăţare, ochelarii sa fie manevrati cu atentie!

Nu folosiţi detergenţi agresivi, alcool, acetonă sau alte substanţe similare şi nici şerveţele de hârtie sau servetele umede sau spray-uri, chiar dacă sunt speciale pentru ochelari. Am observat ca folosirea acestora, in timp, poate contribui la deteriorarea lentilelor!

 

Vă recomandăm să reveniți la centrul de Optică Medicală la fiecare 3 luni pentru verificarea șuruburilor sau mai devreme dacă constatați că acestea nu funcționează corespunzător (șuruburi prea slabe/prea strânse)

Ochelarii de aproape sunt destinați pentru a vedea la distante de 35-40

Ce facem cu ambalajele lentilelor de contact și a soluțiilor pentru întreținerea acestora? Află din articolul de pe blog