Alege ochelarii cu bucurie

Consultații, Ochelari de vedere, Ochelari de Soare, Lentile de contact, Accesorii

Alege ochelarii cu bucurie

septembrie 14, 2020 Uncategorized 0

Oamenii din întreaga lume au fost atrași de Metoda KonMari™️ datorită eficacității sale  și pentru că acordă o importanță deosebită atenției, introspecției și orientării către viitor.

Prima dată am aflat despre Marie Kondo atunci când am primit cadou de ziua mea cartea Magia Ordinii. Ce mi-a plăcut initial la carte a fost că nu se rezumă doar la spațiul fizic (casă, birou), ci și la nivel spiritual. Apoi, cu mare bucurie am redescoperit-o în cadrul workshop-ului Andreea Details.

Marie Kondo consideră că Ordinea este un instrument puternic, dar nu este destinația. Adevăratul obiectiv al ordinii este să eliminăm dezordinea, astfel încât să putem trăi viața dorită. Când îți pui casa în ordine folosind Metoda KonMari ™️, nu ai de ales decât să-ți asculți vocea interioară – deoarece întrebarea despre ceea ce vrei să păstrezi este de fapt întrebarea despre cum vrei să îți trăiești viața. Când îți reevaluezi lucrurile și organizezi casa, pregătești scena pentru o transformare uriașă. Aceasta este magia ordinii!

Primul pas în Metoda KonMari ™️ este să îți imaginezi stilul de viață ideal. Dacă te gândești la ordine ca la o calea care îți va schimba viața pentru totdeauna, acesta este cel mai important pas și nu poate fi omis.
Clarifică de ce dorești să faci ordine și ce fel de viață dorești să duci când ai terminat: cum va arăta ziua ta? Cu cine te vei înconjura? Care sunt stările tale emoționale și mentale? Acestea sunt tipurile de întrebări la care trebuie să reflectăm la începutul unui festival al ordinii.

Metoda de ordonare a lui Marie este aceea de a alege ce să păstrezi – nu ce vrei să arunci, iar aceasta o face diferită de alte tehnici. Ordinea este despre a privi înainte în alegerea obiectelor care îți stârnesc bucuria. Iată cum:
• Ridică fiecare articol câte unul.
• Întreabă-te dacă stârnește bucurie – ar trebui să simți un mic fior, ca și cum celulele din corpul tău se ridică încet.
• Dacă o face, păstreaz-o!
• Dacă nu, dă-i drumul cu recunoștință.

Marie consideră că ordinea este o sărbătoare, o expediție specială pentru lucrurile care vor pleca din casă. Există oportunitatea de a învăța din toate lucrurile din viața ta, inclusiv din cele pe care le arunci. Dacă arunci ceva care ai folosit timp îndelungat, mulțumește-i pentru serviciul său și pentru îmbunătățirea vieții tale. Atunci când arunci ceva ce îți aparține și pe care nu l-ai folosit niciodată, înveți că nu ai nevoie de acel ceva în viața ta.

Atunci când sunt în Optică și ajut o persoană să își aleagă o nouă pereche de ochelari, încep în primul rând prin a-i transmite că este un proces ce necesită ceva timp, atenție și prezență pentru a găsi perechea potrivită. Dacă se grăbește, e mai bine să revină în altă zi. Această observație ajută din două puncte de vedere, dacă se grăbește să meargă să rezolve ce mai este de rezolvat, iar dacă nu se grăbește, ajută la a deveni prezent/ă aici și acum, pentru a intra în process.

Este important ca înainte de a comanda o nouă pereche de ochelari, clientul să identifice motivele pentru care își dorește acest lucru: cei vechi nu mai pot fi purtați din diferite motive: sunt deteriorați, dioptriile nu mai sunt actuale etc sau își dorește o schimbare. În acest caz, este nevoie să descrie ce fel de ochelari își dorește, cum vor arăta aceștia, cum vrea să fie văzut de ceilalți și care este mesajul pe care vrea să îl transmită.

În acest timp, probează diferite rame care se potrivesc descrierii și fizionomiei, apoi îi recomand să  aleagă acea ramă care îi aduce bucurie. Cum facem asta? Pe măsură ce probează rame, ce ii place punem deoparte, ce nu, punem la loc. La final, ne concentrăm atenția pe cele puse separat și urmează pașii metodei: ia fiecare ramă, o pune pe față și se întreabă dacă îi stârnește bucurie. Dacă da, o păstrează, dacă nu le scoatem una câte una până rămâne acea ramă ce îi aduce bucurie și cu care se simte bine.

De asemenea, ce îmi doresc să implementez pe viitor este ce-a de-a doua etapă și anume de a-i încuraja pe clienți să își ia la revedere de la vechii ochelari cu recunoștință, mulțumindu-le că i-au servit. Pot face acest lucru în Optică sau în intimitatea casei.


Le recomand celor care au nevoie de ochelari de vedere sau de soare, să se oprească câteva momente din activitățile zilnice, să își asculte vocea interioară pentru a alege conștient și cu bucurie o nouă pereche de ochelari, mai ales că, în medie, oamenii folosesc ochelarii cel puțin doi ani.


Găsești mai multe detalii despre metoda KonMari aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *