În vizită la Salonul Național de Optică și Optometrie 2019

Consultații, Ochelari de vedere, Ochelari de Soare, Lentile de contact, Accesorii

În vizită la Salonul Național de Optică și Optometrie 2019

iunie 12, 2019 Noutăți 0

În perioada 7-9 Iunie2019 s-a desfășurat la Brașov Salonul Național de Optică și Optometrie, ediția a XVII-a.

Artemis Optic la SNOO 2019

Deoarece credem în instruirea continuă, am participat, ca în fiecare an, la prezentările profesionale pentru a afla noutățile din domeniul dispozitivelor medicale și a instrumentelor medicale. Ramele de ochelari, lentilele aeriene, lentilele de contact sunt dispozitive medicale și de aceea este necesar să le utilizați corespunzător și responsabil.

Dispozitiv medical – orice instrument, aparat, echipament, software, material sau alt articol, utilizate separat sau în combinaţie, inclusiv software-ul destinat de către producătorul acestuia a fi utilizat în mod specific pentru diagnosticare şi/sau în scop terapeutic şi necesar funcţionării corespunzătoare a dispozitivului medical, destinat de către producător a fi folosit pentru om în scop de:

a) diagnosticare, prevenire, monitorizare, tratament sau ameliorare a unei afecţiuni;

b) diagnosticare, monitorizare, tratament, ameliorare sau compensare a unei leziuni sau a unui handicap;

c) investigare, înlocuire sau modificare a anatomiei sau a unui proces fiziologic;

d) control al concepţiei, şi care nu îşi îndeplineşte acţiunea principală pentru care a fost destinat în organismul uman sau asupra acestuia prin mijloace farmacologice, imunologice sau metabolice, dar a cărui funcţionare poate fi asistată prin astfel de mijloace; – Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale

O vedere bună și ochi sănătoși sunt două aspecte importante pentru o viață independentă și activă la orice vârstă.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la inventarea primei lentile progresive de către Bernard Maitenaz – Lentila Varilux. În anul 1959, Bernard Maitenaz era un tânăr inginer de 28 ani care își dorea o opțiune mai bună pentru corecția vederii tatălui său, purtător de lentile bifocale.

Varilux este un produs transparent extrem de complex, dar care la o primă vedere pare extrem de simplu. Acesta este capabil să șteargă semnele îmbătrânirii din cel mai extraordinar organ al corpului uman. – Bernard Maitenaz, inventatorul Varilux

Lentilelepregresive Varilux au ajuns, 60 de ani mai târziu, la a 8-a generație – Varilux X Series, o lentilă ce vă permite să cuprindeți fiecare centimetru din lumea care vă înconjoară. Datorită tehnologiei Xtend lentilele Varilux X oferă o vedere extinsă în zona de aproape.

O istorie a lentilelor Essilor și Varilux puteți viziona aici.

Pentru a vă menține o vedere bună, vă recomandăm să mergeți la un specialist al vederii o dată pe an, mai devreme dacă simțiți că au apărut modificări sau la recomandarea acestuia în funcție de particularitățile și diagnosticul dumneavoastră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *