Lentilele de Contact | Dispozitive Medicale

Consultații, Ochelari de vedere, Ochelari de Soare, Lentile de contact, Accesorii

Lentilele de Contact | Dispozitive Medicale

mai 12, 2021 Uncategorized 0

Dispozitivul medical este orice instrument, aparat, echipament, software, material sau alt articol, utilizate separat sau în combinaţie, inclusiv software-ul destinat de către producătorul acestuia a fi utilizat în mod specific pentru diagnosticare şi/sau în scop terapeutic şi necesar funcţionării corespunzătoare a dispozitivului medical, destinat de către producător a fi folosit pentru om în scop de:
a) diagnosticare, prevenire, monitorizare, tratament sau ameliorare a unei afecţiuni;
b) diagnosticare, monitorizare, tratament, ameliorare sau compensare a unei leziuni sau a unui handicap;
c) investigare, înlocuire sau modificare a anatomiei sau a unui proces fiziologic;
d) control al concepţiei,
şi care nu îşi îndeplineşte acţiunea principală pentru care a fost destinat în organismul uman sau asupra acestuia prin mijloace farmacologice, imunologice sau metabolice, dar a cărui funcţionare poate fi asistată prin astfel de mijloace;

Dispozitivele medicale se clasifică în patru clase de risc: I(Im, Is), IIa, IIb si III.
Clasa I este asociată cu risc scăzut, iar clasa III cu riscul cel mai mare.

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale incluse în clasele de risc IIa și IIb.

Astfel, vă recomandăm să purtați lentilele de contact cu responsabilitate și să citiți întotdeauna prospectul de utilizare. Atunci când vă decieți să purtați lentile de contact, primul pas este să vă adresați specialistului pentru a stabili ce tip de lentilă de contact este potrivit nevoilor dumneavoastră, urmând ca acesta să vă comande mai întâi lentile de contact de probă și să vă instruiască cu privire la modul de aplicare și scoatere a lentilelor de contact, precum și despre măsurile de precauție, contraindicații și reacții adverse.

Un alt aspect de care este nevoie să țineți cont atunci când purtați lentile de contact este acela de a merge mai des la evaluare și control. Discutați cu specialistul vederii și stabiliți intervalul optim. Astfel, vă veți menține ochii sănătoși și veți purta lentilele de contact responsabil.

sursa: https://www.anm.ro/dispozitive-medicale/definitii-si-clasificare-dispozitive-medicale/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *