PRADA – O marcă de renume internațional care este sinonimă cu stilul inovator și excelența italiană

Consultații, Ochelari de vedere, Ochelari de Soare, Lentile de contact, Accesorii

PRADA – O marcă de renume internațional care este sinonimă cu stilul inovator și excelența italiană

decembrie 14, 2022 Noutăți Ochelari de vedere 0

Prada a fost fondată în anul 1913, când Mario Prada a decis să deschidă un magazin exclusivist în renumita Galleria Vittorio Emanuele II din orașul Milano. Marca a devenit rapid favorita aristocrației și a celor mai eleganți membri ai înaltei clase burgheze din Europa.

Principalul său punct forte a fost designul inovator al articolelor sale , create folosind materiale fine și tehnici sofisticate.

De-a lungul anilor, numele Prada a căpătat un renume și un prestigiu și mai mari.

O etapă importantă în istoria Prada a venit la sfârșitul anilor ’70, când Miuccia Prada, nepoata lui Mario Prada, s-a alăturat afacerii familiei. Talentul creativ al Miucciei Prada a atras atenția la nivel internațional datorită abordării sale inovatoare.

„Nu poți experimenta foarte mult, pentru că, în cele din urma, trebuie să creezi haine care în primul rând să se vândă, care să fie folositoare, pe care oamenii să le poată purta, indiferent cât sunt de excentrice, trebuie să fie purtabile. Acest lucru este mult mai important pentru mine decât simpla creație artistică.” Miuccia Prada, Director Creativ Prada pentru fashion Industry Broadcast

Creativitatea sofisticată a Miucciei Prada întâlnește intuiția antreprenorială a lui Patrizio Bertelli, care devine nu doar CEO al grupului Prada, cât și partenerul de viață al Miucciei.

1988 Prima colecție de haine a fost lansată la Milano. În același timp, procesul de internaționalizare a început cu primele deschideri de magazine în New York și Madrid, urmate de Londra, Paris și Tokyo. 

2018 Miuccia Prada a primit Premiul pentru realizări excepționale din partea British Fashion pentru contribuția sa remarcabilă adusă creativității și industriei mondiale a modei.

2020 La începutul anului 2020 s-a anunțat că Raf Simons, inovatorul designer de îmbrăcăminte pentru bărbați, care lucrase anterior pentru Christian Dior și Calvin Klein, urma să se alăture comapaniei Prada în calitate de director de co-creație.

Prezentarea colecției Prada primăvară-vară 2021 pentru femei numită Dialog a fost colecția de debut a directorilor de co-creație Miuccia Prada și Raf Simons.

Premiile Modei 2020 Prada a primit premiul Creativity Fashion Award 2020,  care oefră recunoaștere oamenilor și mărcilor care au avut un impact global în ultimul an prin creativitate în design, precum și prin definirea imaginii modei globale cu o abordare inovatoare.

Cei doi directori de co-creație au fost selectați deoarece au creat schimbări pozitive în industria modei în acel an, demonstrând în același timp puterea creativității și importața dialogului prin prima lor prezentare comună.

Prin instituirea unei direcții co-creative, Prada intră într-o nouă eră, bazată pe principiul comunicării, pe dorința de dialog și relaționare.

Miuccia și Raf încep să pună în centrul activității lor puterea educației și importanța formării următoarei generații de creatori.

Prada, o marcă care continuă să surprindă pe toată lumea și care va continua să o facă în anii următori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *